Mijn naam is Sylvia R Deira en ik ben coach en eigenaar van de praktijk SRD coaching & counseling. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. En heb daarnaast ook nog 4 bonuskinderen. Ik ben christen en christen zijn betekend voor mij Liefhebben. God Liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Ook in mijn werk is dit een belangrijk uitgangspunt voor mij! Ik doe mijn werk dan ook vanuit passie en liefde voor mijn medemens.

Met mijn jarenlange werkervaring binnen de forensische zorg en als bewindvoerder in de wettelijke schuldsanering heb ik mij ontwikkeld tot een professional die sterk in haar schoenen staat, goed is in het begeleiden, motiveren en inspireren van mensen. Ik zie de persoon achter het gedrag en kijk bijna nergens meer van op. Doordat ik een veilige omgeving weet te creëren voor de mensen waar ik mee werk voelen zij zich op hun gemak en durven zij ook zichzelf te zijn bij mij. En dat is belangrijk voor een coaching traject bij mij. 

Waarom SRD coaching & counseling

Als werkende vrouw en moeder weet ik hoe zwaar en moeilijk het kan zijn om alle ballen maar steeds hoog te moeten blijven houden. Vooral als je ook nog eens perfectionistisch bent, de lat hoog stelt voor jezelf, over alles de controle wil houden, moeite heb met je eigen grenzen duidelijk aan te geven en van jezelf vind dat je het als vrouw , als moeder ook gewoon allemaal MOET kunnen. En niet zo moet zeuren. Langere tijd is het mij gelukt om alle ballen hoog te houden. Met mijn masker op zei ik bijna altijd dat het wel goed met mij ging maar van binnen voelde ik mij op een bepaald moment helemaal niet meer goed. Maar toegeven hieraan ho maar , dat is zwak en dat mag ik niet zijn dacht ik toen. Ja, ik had ook last van die “Super Powerwoman syndroom” zo noem ik het maar even voor het gemak. Dit syndroom heeft mij ver gebracht in mijn leven maar zorgde er ook voor dat ik regelmatig uitgeput was omdat ik vond dat ik hetgeen waar ik mee bezig was MOEST afmaken of voor elkaar krijgen. Ik ging dan ook regelmatig over mijn eigen grenzen heen. Voor mijn gevoel bestond mijn leven uit allerlei verplichtingen waaraan ik Moest voldoen. Gewoon eens niks doen kende ik niet. Ik was altijd maar bezig. Zonder dat ik het doorhad leidde ik langere tijd een leven onder druk, stress en was ik onbewust bezig met het pleasen van anderen. Ik was aan het overleven in plaats van leven.

Inmiddels leid ik een leven in rust en balans en vooral zonder masker op. Zo bevrijdend en heerlijk! Dit is mij mede gelukt door de Total Balance methode die ik zelf heb doorlopen tijdens mijn coaching opleiding bij Total Balance. Maar daarnaast hebben ook de diverse gesprekken met een psycholoog hieraan bijgedragen. Hierdoor werd het voor mij o.a duidelijk waar mijn perfectionisme en groot verantwoordelijkheidsgevoel vandaan komt. En waarom ik het bijvoorbeeld lastig vond om mijn grenzen duidelijk aan te geven. Ik weet nu beter wie ik in mijn kern ben en waar ik echt blij van wordt. En ik ben mij nu beter bewust van wat mijn energievreters zijn en heb ook geleerd om beter voor mezelf te zorgen door mijn eigen emoties, behoefte en verlangens serieus te nemen. Een ander belangrijke punt tijdens dit proces was, dat ik heb ontdekt wat de kracht is van rust nemen en me -time inplannen. Ik ben hierdoor meer als voorheen beter emotioneel beschikbaar voor de mensen in mijn omgeving en kan hen ook meer geven/bieden van mezelf dan voorheen zonder aan mezelf voorbij te gaan.

Het leven kan soms zwaar zijn en je veel stress geven maar het gaat erom wat jij hiermee doet. Ik heb geleerd hoe je hiermee kan omgaan. Met mijn levenservaring en werkervaring wil ik mijn opgedane kennis graag overdragen aan die vrouwen die zichzelf herkennen in het “ super powerwoman syndroom” en hier ook klaar mee zijn en vanaf willen.  

Wat mag je van mij verwachten?

  • Authenticiteit
  • Integriteit
  • Respect, niet veroordelend
  • Empathie
  • Een luisterend oor
  • Praktische informatie en tips
  • Meer inzicht krijgen in jezelf en hetgeen jou belemmert in jouw leven
  • Leren je grenzen aangeven
  • Leren loslaten en vergeven
  • Je gaat vol zelfvertrouwen je leven leiden in lijn met wie jij in jouw kern bent